ArDrone met Range-extender

Hier een korte uitleg hoe de ArDrone te gebruiken met een Range extender om zo verder te kunnen vliegen. Als range-extender gebruiken we een gewone TP-Link TL-WA830RE, deze is te koop rond de € 35. Eventueel kunnen de antennes nog aangepast worden door antennes met een hogere versterking (standaard antennes hebben 4 dBi).

Eerst en vooral doen we een ‘factory reset’ van de ArDrone. Dit gebeurt door een paperclip in een klein gaatje in het batterijcompartiment te steken, terwijl hij aanstaat. Druk deze 2 seconden in totdat de leds rood knipperen.

Log daarna in op je drone met de FreeFlight app. Schrijf de SSID even op, of onthoud deze. Vergewis je ervan dat ‘Pairing’ op ‘OFF’ staat!

Moet op ‘OFF’ staan!

Nu gaan we de range-extender instellen. Verbind deze met de bijgeleverde UTP-kabel, open je browser, en log in.

Klik vervolgens op ‘Setup’ en volg stap voor stap de instructies. In het eerste scherm, klik op ‘Next’.

Operation mode: Range extender (staat standaard zo)

MAC of AP: Het simpelste is hier even op de ‘Survey’ knop te klikken, en het juiste Wifi-netwerk te kiezen van de Ardrone.

Region: Netherlands, of elk ander land waar je momenteel bent.

Klik vervolgens op ‘Next’, je krijgt een overzicht en de range extender zal terug opstarten. Wacht totdat deze volledig is opgestart. Ondertussen kan je hem losmaken van de laptop, en de laptop opbergen, deze hebben we niet meer nodig. Wacht totdat deze opgestart is, en alle lichtjes aangeven dat de range-extender klaar is. Dan maak je verbinding met je iPhone / Android met de wifi van je ArDrone.

Veel vliegplezier!

De reden dat de pairing op ‘OFF’ moet staan is omdat de drone verbinding moet maken met de range-extender, niet met de iPhone.

Let op: Verbinding maken gebeurt in deze volgorde:

 1. ArDrone opstarten
 2. Wifi repeater opstarten
 3. Dan pas verbinding maken met het wifi netwerk van de Ardrone!
Dit bericht is geplaatst in Hacks / mods. Bookmark de permalink.

2 reacties op ArDrone met Range-extender

 1. PeterV schreef:

  Ik heb deze handleiding gevolgd en het het werk maar hoe kan je zeker zijn dat de drone verbind met de repeater en niet direct met de smartphone of tablet en welk wifi( sterke) signaal zie op de applicatie FREE FLIGHT alvast bedankt voor een reactie

  • Pieter schreef:

   Geachte,

   daarvoor moet de ‘pairing’ op off staan in de app, en moet eerst de range extender opgestart worden, zodat de drone verbinding kan maken moet de extender, en de app dan ook. Als de pairing bij de eerste keer in gebruikname van de repeater op ‘on’ stond, en de drone geen factory reset gekregen heeft, zal deze dan altijd rechtstreeks verbinding maken. De app en de drone onthouden namelijk het mac-adres…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *