Mijn ervaring bij One.com

one-com

One.com goedkope hosting? Inderdaad… Maar in de loop van de tijd ben ik op een paar beperkingen gestoten…

1) Ze maken geen gebruik van CPanel, maar hun eigen controlepaneel

2) Je kan zelf geen backups maken. Zij maken wel backups van je site, maar die zijn alleen voor ‘intern’ gebruik. Met andere woorden: voor als de harde schijf of server defect gaat waar jouw site op staat. Gelukkig bestaan er diensten op het internet waar je perfect je site kan laten backuppen. Ik gebruik bijvoorbeeld ‘MyRepono’. Je plaatst een script op je site, en je bepaalt zelf wanneer je site gebackupped wordt. Inclusief MySQL database. Deze dienst is wel betalend, maar arm zal je er niet van worden. Mijn site is momenteel, inclusief database, online shop, blog enz. 58 MB groot. MyRepono backupt mijn site, en bewaart deze voor 1 cent per dag, of € 3.65 per jaar! Als je een account aanmaakt, krijg je momenteel voor $5 gratis ‘backup-krediet’ (wordt de tegenwaarde in euro eens je account aangemaakt is), dus je kan al zeker een jaar verder!

http://myrepono.com/

3) Cron jobs. Geen cron jobs op one.com. Ook hier hulp ingeroepen van een externe cron service. Voor de leken onder ons: een cron job laat toe om op een bepaald tijdstip een bepaald commando uit te voeren op Linux-systemen. Setcronjob doet dit perfect voor mij. Deze service is gratis, zolang je niet teveel ‘cron-jobs’ laat uitvoeren. De gratis accounts krijgen 50 ‘punten’, dit betekent dat je 50 keer per dag een cron-job kan laten uitvoeren. In realiteit is dit 1 job elk half uur, of 2 jobs elk uur (zit je aan 48 punten…)

https://www.setcronjob.com/

4) Blijkbaar geen mogelijkheid voor SSL….

Dit bericht is geplaatst in Wifi / 3G. Bookmark de permalink.

4 reacties op Mijn ervaring bij One.com

 1. piorciscisoxy schreef:

  wat ik zocht, bedankt

 2. Bob schreef:

  A list of free cron jobs can be found here:http://www.cronjobservices.com

 3. Xtremegamer schreef:

  Hallo,

  Ik gebruik de gratis webhosting : hostinger.nl

  Voorheen gebruikte ik 000webhost.com maar deze is recent overgenomen door een andere hosting provider namelijk hosting24.com die weer onder het beheer van hostinger.com waar dus hostinger.nl een onderdeel van is.

  deze in combinatie met cloudflare geeft een heel responsive website met na genoeg geen downtime.

  just my 2 cents

  Xtremegamer

  • Pieter schreef:

   Hostinger ziet er inderdaad niet slecht uit, maar voorlopig zit ik goed bij one.com. Enkele beperkingen die ik tegekwam heb ik op bovenstaande wijze opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *